Kosten

  • De kosten voor therapiegesprekken in de gespecialiseerde GGZ worden door verzekeringsmaatschappijen vanuit het basispakket (18+) volledig vergoed, mits je therapeut met de betreffende maatschappij een contract heeft afgesloten. Ik heb met zoveel mogelijk grote zorgverzekeraars contracten afgesloten. Helaas lukt dit tegenwoordig niet meer voor alle verzekeraars en hanteren velen een budgetplafond, waardoor ik tot mijn spijt soms gedwongen ben cliënten door te verwijzen van bepaalde zorgverzekeraars;
  • Met ingang van 2022 word de GGZ zorg bekostigd middels het Zorgprestatiemodel. Met het nieuwe model krijg je vaker een overzicht van je zorgkosten via je verzekeraar. Daarop zie je wie je hebt gesproken en hoeveel tijd daarvoor in rekening is gebracht. Als je meerdere keren digitaal contact hebt met je hulpverlener, dan kan dat eveneens als een consult op je rekening staan.Voor meer informatie hierover, zie: https://www.zorgprestatiemodel.nl/shared/content/uploads/2021/11/Patientfolder-zorgprestatiemodel-digitale-versie.pdf.
  • Ik heb voor 2022 wel contracten t.b.v. gespecialiseerde GGZ met: Zilveren Kruis, FBTO, Achmea, Interpolis, De Friesland; Caresq, Aevitae; Ditzo, ASR; Eno, Salland, HollandZorg, ZorgDirect; ONVZ, VVAA & PNO Zorg; Zorg en Zekerheid, OWM, UA; VGZ (Univé, ZEKUR, Zorgzaam Verzekerd, IZZ, Bewuzt, MVJP, IZA, UMC); DSW, inTwente & Stad Holland.
  • Ik heb helaas geen contract met Menzis, OHRA, CZ en Nationale Nederlanden. Ik adviseer je om je bij een praktijk of instelling aan te melden die met hen wel een contract heeft. Eventueel kun je de rekening zelf bij je zorgverzekeraar indienen, als ik geen contract heb met deze verzekeraar. Het is afhankelijk van je polis voor welk percentage de rekening wordt vergoed. Daarom raad ik je in dat geval aan, om daarover vooraf contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Bij een restitutiepolis of aanvullende verzekering is de vergoeding meestal 100%. Bij een naturapolis krijg je doorgaans een percentage van 60-75% vergoed. Kijk voor meer informatie hierover op: contractvrijepsycholoog.nl.
  • Eigen risico: Voor iedereen boven de 18 jaar geldt dat bij therapeutische hulp het eigen risico wordt aangesproken (tenzij dit al voor andere specialistische hulp is gebruikt). Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering is per jaar en per persoon verschillend, let hierop bij het afsluiten van uw verzekering.
  • Voor behandelingen die niet vergoed worden door je zorgverzekeraar, of zonder verwijzing, is het tarief €100,- per sessie van 45 minuten.
  • Voor supervisie of leertherapie is het tarief €100,- per sessie van 45 minuten.
  • No show: voor een sessie die niet uiterlijk 24 uur van tevoren is afgezegd, wordt €60,- in rekening gebracht. Deze nota wordt niet door uw verzekeraar vergoed.