Kosten

  • De kosten voor therapiegesprekken in de gespecialiseerde GGZ worden door verzekeringsmaatschappijen vanuit het basispakket (18+) volledig vergoed, mits je therapeut met de betreffende maatschappij een contract heeft afgesloten. Ik heb met alle grote verzekeraars een contract met uitzondering van Menzis, OHRA, CZ en Nationale Nederlanden.


Volwassenen

  • Voor jongeren boven de 18 jaar en volwassenen geldt dat bij therapeutische hulp het eigen risico wordt aangesproken (tenzij dit al voor andere specialistische hulp is gebruikt). Meestal ontvang je hiervoor rond december of januari een nota van de zorgverzekeraar, of wanneer de therapie beĆ«indigd wordt. Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering is per jaar verschillend.
  • Ik heb met zoveel mogelijk grote zorgverzekeraars contracten afgesloten. Helaas lukt dit tegenwoordig niet meer voor alle verzekeraars en hanteren velen een budgetplafond, waardoor ik tot mijn spijt soms gedwongen ben cliĆ«nten door te verwijzen van bepaalde zorgverzekeraars.
  • Eventueel kun je de rekening zelf bij je zorgverzekeraar indienen. Het is afhankelijk van je polis voor welk percentage de rekening wordt vergoed. Daarom adviseer ik je in dat geval om daarover contact op te nemen met je zorgverzekeraar.